Hae
Aino Mäkelä

Juhannustaikoja

Juhannuksen herkkuterkutRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin Akatemia
Tyypillisestä järven rannalla vietetystä sään ja nesteytyksen puolesta kosteasta mökkijuhannuksesta poiketen loin uusia perinteitä viettämällä Juhannusta kaupungissa. Kuvistakin päätellen Juhannus oli hyvinkin herkullinen ja perinteiset Juhannustaiat muuttuikin näppärästi kakkutaioiksi, kun lyötiin ihanaakin ihanamman Tiian kanssa päämme yhteen!

Kakkutaikojen lomassa nautiskeltiin myös luonnosta, kaupungin hiljaisuudesta ja käperryttiin viltteihimme kahvikuppien kera miettimään syntyjä syviä, ihmettelemään elämää ja nauramaan muutamat rypyt lisää kasvoille. Tiian hurmaava pikkumies Luda piti myös huolen siitä, että kakkujen teon lomassa ei aika kerennyt käydä pitkäksi ja myös omaksi yllätyksekseni kaiken tämän lomassa myös näppikseni sauhusi kovaa tahtia, viimeistellen tärkeitä ajatuksia tulevan kirjani kansien väliin.

Raakakakku, Juhannustaikoja, Foodin Akatemia

Raakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin Akatemia Kakkutaikojen lopputuloksena syntyi nämä kolme herkullista kaunokaista: raaka omenamuru-kanelipiiras sekä mansikka-raparperi ja suklaa-chai raakakakut. Kolme mauiltaan niin erilaista kakkua etten onnistunut valitsemaan suosikkiani, vaan keskityin sen sijaan herkuttelemaan lyömättömän tiimityön aikaansaannoksilla!

Näillä resepteillä kelpaakin sitten opastaa tulevia kakkutaitureita Foodin Akatemian tulevilla Raakakakkukursseilla. Joko muuten huomasit, että kursseillamme on tyytyväisyystakuu? Ainakin makujen sinfoniaa ei kursseilta tule uupumaan, sen voin luvata!

Raakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin AkatemiaRaakakakku, Juhannustaikoja, Foodin Akatemia Tiian vieraanvaraisuudesta nauttiessa ruokapuoli oli kyllä kohdallaan ja herkullisen siemenpitsan lisäksi herkuteltiin myös keskikesän juhlaan sopivasti lohella ja uusilla perunoilla kera sipulin ja tuhdin voisilmän. Ai että! Eikä sadekaan onnistunut haittaamaan, kun kaijuttimista kaikui Mikon verraton kesähitti, joka saa vedettyä hymyn korviin aivan huomaamatta 🙂

Erittäin erilainen, mutta inspiroiva ja rakkaudentäyteinen Juhannus takana. Pyöräilinkin kotiin hymy hölmössä virneessä, kiitollisena kaikesta. Etenkin korvaamattomasta ystävästä, jonka arjessa mulla on ilo ja kunnia olla osana. Kiitos Tiia, kiitos Luda <3

Täydellisen rentoutuneena ja inspiraatiota täynnä odotankin innolla huomista ja tulevaa viikkoa. Vaikka vielä alkuviikosta olinkin välillä hieman hämilläni ja hukassa ajatusteni kanssa, niin nyt mulla on älyttömän hyvä fiilis kaikesta tulevasta. Etenkin torstain kakkukurssista, hahha!

Rentouttavaa sunnuntaita,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Sonja kirjoitti:

    Eilisellä raakakakkukurssilla olleena voin sanoa, että kakut oli ihania 🙂 Teidän mansikkakakku on ollut tosi kaunis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.