Valkosuklaa-lakkakakku
Gluteeniton, maidoton, sokeriton, vegaani, raaka.
Tämä kaunokainen hohti valkoisessa värissään juhlapöydässä, mun mummon 90-vuotis syntympäivillä, ihanaisen päärynä-kinuskikakun vieressä. Halusin luoda juhliin oman tyyliseni version koko suvun lempilapsesta, lakkatäytteisestä kermakakusta, etenkin siksi että tiesin sen olevan myös yksi mun äidin lemppareista.
Kakku onnistui täydellisesti! Se oli juuri niin kauniin valkoinen kuin halusinkin sopien täydellisesti lumiseen maisemaan ja myös makumaailma oli kohdallaan 🙂
VALKOSUKLAA-LAKKAKAKKU
2dl cashewpähkinöitä
1 dl mulperimarjoja
1 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
3 rkl kookosöljyä
Valmista pohja hienontamalla cashewpähkinät ja mulperinmarjat tehosekoittimessa. Lisää mukaan mausteet ja viimeisenä kookosöljy. Painele valmis pohjamassa vuoan pohjalle odottamaan täytteiden valmistusta.
2,5 dl liotettuja cashewpähkinöitä*
1,5 dl kookosmannaa
3,5 dl vettä
0,5 dl koivusokeria
2 rkl tocoa
1 rkl soijalesitiiniä
2 tl psylliumia
2 tl aitoa vaniljaa
ripaus suolaa
50 g kaakaovoita
Laita blenderiin liotetut cashewpähkinät, kookosmanna ja vesi. Blendaa hienoksi, sileän kermaiseksi massaksi. Lisää mukaan koivusokeri, toco, soijalesitiini, psyllium ja mausteet. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele täyte vesihauteessa sulatetulla kaakaovoilla.
1,5 dl lakkoja
1 dl kookosmannaa
1,5 dl vettä
Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi. Jos haluat mukaan lakan purupintaa, blendaa ensin kookosmanna ja vesi samettiseksi, jonka jälkeen hellävaroen lakat.
Aloita kakun kasaaminen kaatamalla ensin valkosuklaatäytettä pohjalle, jonka jälkeen voit levittää lakkakerroksen – älä kuitenkaan levitä reunoille asti, jos haluat kakun näyttävän kauniin valkoiselta ulospäin. Kaada päälle vielä viimeinen kerros valkosuklaata ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljän tunnin ajaksi. Voit käyttää hyydyttämiseen myös pakastinta.
* Liota cashewpähkinöitä mielellään kahdeksan tuntia, tai yli.
Kuten eilen jo Facebookin puolella uhkailin, niin näitä reseptejä nyt joulun alla tulee sitten aika lailla.. Oon nimittäin inspiroitunut keittiön puolella aikalailla mun uusien ideoiden kanssa! Eli huomenna sitten taas jatketaan, herkullisissa merkeissä 🙂
<3 Aino
Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa
PS. Ja muistakaahan osallistua arvontaan!
Ihana resepti! Voikohan tuon koivusokerin korvata jollakin, vaikka tavallisella sokerilla tms? Vai vaikuttaako se sitten kakun koostumukseen? Koivusokerin tahtoisin vaihtaa siksi että vatsani ei kestä koivusokeria, siitä tulee kovat kivut ja ilmavaivat (tämä on melko yleistä).
Heippa! Toki voit vaihtaa makeuttajaa halutessasi, mutta esimerkiksi kookossokeri/hunaja värjää kakkua koivusokerin (ja erytrolin, joka ei välttämättä sekään ole paras herkkävatsaisille) jättäessä kakun kauniin valkoiseksi 🙂